Черно море Порт Варна удари Ямбол

Моряците чакат Рилски спортист да бие Берое, за да са шести

Черно море Порт Варна победи изпълни задачата си в последния кръг от редовния сезон на НБЛ, побеждавайки Ямбол като гост с 86:80. По този начин варненци запазиха шанс за шестото място, а къде ще завършат зависи само от последния мач на Берое като гост на Рилски спортист. Ако старозагорци победят, ще станат шести, а ако загубят, позицията ще е за „моряците”, които до момента са с актив 12-15. Решителната среща е в Самоков на 24-ти април. За Ямбол днешният мач беше без значение, като отборът завършва на пето място с 13 победи и 14 загуби и ще срещне четвъртия Рилски спортист на четвъртфинал.

Домакините водиха през цялата първа четвърт, като в един момент разликата стана двуцифрена. Ямбол запази малка преднина от 3:4 точки до почивката, когато резултатът беше 43:40. Ямболии продължиха да водят до средата на третата част, когато гостите взеха нещата в свои ръце и поведоха със 7 точки след 30 минути. Малко по малко домакините стопиха изоставането си и при 5 минути до края резултатът беше равен. Тогава варненци записаха серия от 9:0 и с това на практика мачът приключи. В оставащите минути отборът запази водачеството и спечели ценната победа, пише bgbasket.

Тихомир Желев вкара 21 точки (4 тройки) за победителите, а с 19 точки и 11 борби се включи Любиша Върчел. Симеон Илиев добави 17 точки и 7 борби, докато Асен Великов завърши с 15 точки.

За Ямбол Неманя Милошевич вкара 23 точки и добави 8 борби, а по 11 вкараха Зоран Кашчелан и Стоян Петков (12 борби). В днешния мач участие не взе Мартин Дурчев.