Предизвикателствата в обучението обсъждат педагози от цялата страна

Новините

21-04-2013, 08:59

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Шестата научно-практическа конференция "Водим бъдещето за ръка" се провежда във Варна

Предизвикателствата пред предучилищното възпитание в съвременните условия ще бъдат обсъдени по време на шестата научно-практическа конференция "Водим бъдещето за ръка". Официалното откриване е планирано за 22 април от 10,15 часа в ТПМЦ – Драматичен театър "Стоян Бъчваров" – сцена "Филиал". Гост ще бъде и ресорният зам.-министър на образованието Марияна Банчева.
Добрите педагогически практики, съхраняването на традициите в съчетание със съвременните тенденции, новите технологии и в условията на криза в конкретния момент, ще бъдат част от основните теми, по които учители в сферата на предучилищното възпитание от цялата страна ще дискутират и обменят опит.
Преходът между детската градина и началното училище в светлината на нормативните промени в последните няколко години, също ще бъде обект на обсъждане.
Децата на Варна ще открият tестата научно-практическа конференция. Певци и танцьори от ЦДГ 17 "Валентина Терешкова", ОДЗ 4 "Чайка", ЦДГ 21 "Калина Малина", оркестъра на ОДЗ 13 "Детска радост", ОДГ 9 "Ален мак", ЦДГ 7 "Изворче" и ЦДГ 38 "Ян Бибиян" ще изнесат пред участниците във форума кратък концерт на морска тематика. Девет детски заведения ще бъдат посетени от педагози от страната в рамките на конференцията, за да се запознаят на място с добрите практики в предучилищното възпитание, прилагани във Варна, както и с условията, в които варненските деца трупат първите си знания и умения.