Турска телевизионна звезда сред състезателите на “Откритие 2013”

Варна Лайф

22-04-2013, 11:18

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

На 18 и 19 мах Илхан Башак ще излезе на варненска сцена

Звездата от телевизионни и шоу програми на националната турска телевизия TRT 1, актрисата Илхан Башак, ще се представи в ново амплоа на 22-рия международен фестивал за поп, рок и денс песен "Откритие 2013".
На 18 и 19 май Башак ще излезе на варненска сцена, за да представи културата на ориента в международните конкурсни програми за най-добра песен и за изпълнител. Илхан Башак идва от Истанбул. Разказва, че очаква с нетърпение поредното предизвикателство, което й отправя голямата сцена. Освен като актриса в телевизионни сериали, комедии и скечове, досега Башак се е изявявала и като вокален педагог в телевизионни състезания за поп-изпълнител в южната ни съседка, но не е била сред състезателите в голям музикален конкурс.
Представителката на Турция идва във Варна с много стабилна вокална подготовка. Тя е сред дипломантите на Държавната консерватория в Истанбул по специалностите "Турска музика" и "Опера и изпълнителско изкуство".
В международния конкурс за песен във Варна Илхан Башак ще представи композиция на турската авторка на музика Мине Моджур, по стихове на Фиген Чакмак.