Хорът "Арена ди Верона" - във Варна за 1 юни

Варна Лайф

25-04-2013, 18:02

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Калуди Калудов ще изпълни и арията на Форесто с хор от операта "Атила" на Верди

В годината на Верди, гласовете на хора "Арена ди Верона" и Калуди Калудов ще представят операта "Аида" в автентично изпълнение. Артистите ще изнесат концерти в София и Велико Търново, преди да излязат на сцената на Фестивалния комплекс в морската столица на 1 юни.

Програмата на трите концерта ще бъде посветена на 200 години от рождението на великия италиански композитор, като ще присъстват неговите най-емблематични произведения.

Ще прозвучат хоровете от "Набуко", "Аида" и "Макбет", неземните арии с хор от "Силата на съдбата", "Атила", "Трубадур", "Бал с маски". Калуди Калудов ще изпълни и арията на Форесто с хор от  операта "Атила" на Верди – негова знакова роля, отвела го до сцените на Щатс опер Виена и Миланската Ла Скала.

Ще го чуем още в ролите на Дон Алваро от "Силата на съдбата", Радамес от "Аида", Отело от едноименната опера. Ще му партнират сопраното Анна Дитри, мецосопранът Елена Чавдарова и басът Юлиян Константинов. Музикалният съпровод е поверен на Русенската филхармония под диригентството на Найден Тодоров – Музикант на годината 2012.