Общината затъва финансово

Мисия Варна

29-04-2013, 07:22

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

ГЕРБ обвинява зам.-кметове в саботаж на редица важни проекти за града

Политическата криза във Варна все повече се превръща във финансова, пише в. "Сега". Пресцентърът на общината съобщи, че от заложените за годината 5.22 млн. лв. приходи до момента са постъпили едва 18%. Затова тревожно добави, че временният кмет Христо Бозов иска от местния парламент отмяна на мораториума върху разпоредителните сделки. Парадоксът е, че мораториум не е гласуван и няма пречка градоначалникът да продава имоти.

От заявените капиталови разходи за 1.595 млн. лв. са разплатени едва 40%. Под въпрос са ремонти на детски и спортни площадки, светофари, асансьори за хора с увреждания и разширението на гробищния парк в село Тополи. В хаоса лидерът на ГЕРБ-Варна и председател на общинската комисия по финанси Иван Портних поиска оставките на зам.-кметовете Богдан Караденчев и Калинка Попстефанова. Те бяха назначени от Кирил Йорданов и са близки до БСП. ГЕРБ ги обвинява в саботаж на редица важни проекти за града.

Днес ще се състои заседание на общинския съвет, сесията е редовна, на нея ще се разисква и състоянието на хазната. Преди три седмици председателят на съвета Николай Апостолов (ГЕРБ) най-тържествено съобщи, че органът няма да заседава по време на предизборната кампания. Оказа се, че сесии ще има, ще отсъстват само кандидатите за депутати, които са в отпуск.