Сидеров нарави дарение на две църкви, инвалиди и абитуриент

Новините

29-04-2013, 09:13

Автор:

Пресцентър на ПП Атака

Всичко от Автора

Националистът пое ангажимент за издръжката до края на годината на неделното училище "Св. Климент Охридски"

Лидерът на политическа партия Атака Волен Сидеров направи дарение в размер на 5000 лева за изграждането на новостраща се църква "Св. Прокопий Варненски" във Варна. Дарението ще бъде изполвано за строителни материали за бъдещия църковен център. 

Това стана на връх Цветница, когато Сидеров бе на посещение в морската столица, където е и водач на листата на партия Атака.
По-рано на празника Сидеров дари и 2000 лв. за храм "Св. цар Борис –Михаил" във варненския квартал "Аспарухово". Националистът пое ангажимент за издръжката до края на годината на неделното училище "Св. Климент Охридски", което е към храма. В знак на благодарност от християнския дом подариха на Сидеров икона "Възкресение Христово".
"Ние сме християни и трябва да си помагаме и да даваме пример на държавата и тя да го прави", посочи Сидеров и апелира останалите партии, вместо да правят шумни и скъпи предизборни концерти и да раздават балончета и знаменца, да последват примера на Атака и да помогнат на храмовете в страната и най-вече на крайно нуждаещите се хора. Той каза още, че Атака настоява за изучаване на вероучението като задължителна подготовка в училище.
Сидеров помогна също на крайно нуждаещ се мъж от Аксаково, който става инвалид на 27 годишна възраст след масиран мозъчен тумор. Мъжът е със 100% инвалидност, а пенсията, която получава е едва 170 лв. Намира се в изключително тежко финансово положение и не може да си позволи закупуването на така необходимите му батерии за моторизирана инвалидна количка. Благодарение на Атака те вече са му осигурени и мъжът ще може да се придвижва.
С това благородните инициативи на водача на листата на ПП Атака във Варна не приключват. Той помогна за изграждането на площадка за 260 деца от детската градина в град Суворово. Директорката на ОДЗ-то Галина Котленска сподели, че се е обръщала и към други партии за помощ, които категорично отказали такава.
Малко по-късно Сидеров посети петчленно семейство в Провадия, което живее в близост до циганската махала и неведнъж са ставали жертви на престъпност. Те споделиха, че хладилникът им е празен, а да си платят сметките за ток е немислимо. С помощта на Атака семейството ще си покрие задълженията до момента.
Сидеров бе на посещение също и в Дългопол. Там той помогна на бъдещ абитуриент, който няма финансовата възможност да си осигури дрехи за бала, както и да си покрие разходите по балната вечер.
Всичко това е част от инициативата "Православна солидарност", за която Сидеров коментира, че не е свързана с изборите, а ще се провежда през цялата година.