Ученически разкази мерят сили в подкрепа на деца на загинали полицаи

Мисия Варна

02-05-2013, 11:46

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Тази година в инициативите, освен конкурса за разказ и есе, са включени благотворителен концерт и ежегодният футболен турнир на малки вратички

С над тридесет и пет разкази и есета варненски ученици се включват в "Полицай и дете -ръка за ръка". Конкурсът е част от кампанията в подкрепа на деца и семейства на загинали и инвалидизирани служители от областна дирекция на МВР  и главна дирекция "Изпълнение на наказанията", припомнят организаторите. Председател на конкурсната комисия  е директорът на ОД на МВР Варна комисар Тодор Иванов.
Четвъртата поредна кампния е организирана от Синдикален Алианс Сигурност в МВР. Тази година в инициативите, освен конкурса за разказ и есе, са включени благотворителен концерт и ежегодният футболен турнир на малки вратички. Патрон на мероприятието е Митрополит Кирил. В концертната програма участие са заявили над двеста изпълнители от различни танцови и вокални формации, от които над петдесет деца от детски градини и училища.
Концертът ще бъде на 31 май от 18 часа в зала 1 на  ФКЦ, която е безвъзмездно предоставена за провеждането на мероприятието от домакините.

На 1 юни ще стартира детският футболен турнир и традиционния турнир на малки вратички, за който заявки за участие са дали над двадесет отбора. Право на участие в мъжкия турнир имат всички отбори, заплатили до 28 май минималната такса от 100 лева по следната дарителска сметка:
Синдикален Алианс Сигурност в МВР-САСМВР: BG23UBBS80021075015730-клон: ”Света Неделя София” /при превод по сметката, моля изрично да бъде упоменато основанието за превода/.
Тегленето на жребия и техническата конференция ще бъдат на 28 май от 12 часа в зала 12 в младежки дом "Орбита". Телефони за записвания и връзка с организаторите: 0896 238 657, 0876 110 118 и 0896 675 695.