Румънци щурмуват курортите край Варна

Туризъм

02-05-2013, 11:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Морската столица се напълни с туристи, варненци пък се изнесоха

60 000 румънци са пристигнали у нас за Великденските празници, съобщи изданието "Румъния инсайдър". По-голямата част от гостите отседнаха в курортите край Варна - Златни пясъци и Св. Константин, както и на Албена. Великден се счита за началото истинския туристически сезон по варненското Черноморие. 

По центъра на Варна се чува предимно румънска реч. Заведенията по плажа също са пълни основно с чужденци. Търговците в магазините за дрехи и обувки отчитат леко повишаване на търсенето, съобщава радио "Фокус".

Хотелите, които отвориха за празниците са пълни почти на 100%. Повечето почиващи са предпочели двудневни пакети. Цените на нощувките започват от 30 евро за All inclusive. В местните бутикови хотели нощувката започва от 150 лева.

И докато Варна се напълни с туристи, то варненци масово се изнесоха от града за празниците. Основната дестинация е Гърция, където тази година има огромни намаления, като някои от по-малките хотели предлагаха оферти за по 150 лева за три дни. Не малко са и варненци, които предпочетоха да празнуват във вътрешността на страната, в по-малките градове, като Велинград, Сандански, Банско и т.н. като там офертите също са много изгодни.