Черно море врътна 1:1 с Векта

"Моряците" изпускат полвдивчани, удрят две греди

Юношите на Черно море не успяха да победят своите връстници от Векта, в мач от Елитната група до 17 г., Двубоят, който се игра на базата на пловдивчани, завърши при резултат 1:1. Единственият гол за "моряците" реализира Станко Георгиев.

Морето започна двубоя малко предпазливо, но въпреки това младите таланти на варненци удариха две греди. Мартин Костадинов бе изведен сам срещу вратаря на домакините, но вместо да скъса мрежата на пловдивчани, стреля над гредата. Малко след това "моряците" изпуснаха още едно добро положение за гол.

Второто полувреме не започна по най-добрия начин за варненци, които допуснаха нелеп гол. При една контраатака домакините си спечелиха фаул на границата на наказателното поле. Футболист на Векта центрира, топката премина през купа от играчи без никой да играе с нея, като точно пред голлинията нападателят на пловдивчани я прескочи и тя везе във вратата за 0:1. Четири минути по-късно обаче Морето се върна в мача след много красива атака. Александър Попов напредна, подаде а Христиан Пешков, който проби в наказателното поле и извади топката към Станко Георгиев, който я насочи в далечния ъгъл за 1:1. Веднага след това подопечните на Иван Николов пропуснаха да направят пълен обрат в мача. Стефан Иванов и Антон Славков не успяха да реализират от изгодни положения.

„Доволен съм от мечетата. Играхме добре, но за съжаление не успяхме да реализираме своите положения. Изпуснахме победата, въпреки че стояхме доста добре на страхотния терен в Пловдив. Горещото време също оказа влияние”, каза пред Varnautre.bg наставникът на Черно море Иван Николов.

В следващия мач 17-годишните футболисти на Морето приемат лидера Левски. Двубоят със "сините" е на 10 май и ще се играе под моста от 10,30 ч..

Съставът на Черно море: Георги Ставрев, Никола Николов, Ангел Стоянов (40 – Кадир Кадир – Станислав Джанбазов, не успя да се включи добре здравословно не е бил добре. Стефан Иванов, Даниел Димитров, Александър Йовчев, Александър Попов, Стефан Калчев (59 – Станко Георгиев), Мартин Костадинов, Милен Николов (55 – Антон Славков), Крисиан Пешков.