Дебнат за опасни условия на труд в селското стопанство

Новините

10-05-2013, 11:02

Снимка:

© БГНЕС/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Засилените проверки на Инспекцията по труда ще продължат до края на годината

До края на годината трудови инспектори ще следят за спазването на здравословните и безопасни условия при използване на подвижна и стационарна земеделска техника и при работа с препарати за растителна защита. Това съобщи шефът на нспекцията по труда във Варна, инж. Иван Иванов.

Засилените проверки, които стартират през този месец, ще са в четири основни направления. Ще се следи под лупа организацията и управлението на дейността по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, хигиена на труда, законосъобразно наемане на работещите и заплащане.

Основната цел на кампанията е да се провери степента на прилагане на изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд, както и да бъде предоставена информация и консултантска помощ на работодателите.

В помощ на работодателите са разработени информационни материали с описание на характерните опасности за всяка от икономическите дейности "Растениевъдство" и "Животновъдство", които се предоставят от трудовите инспекции в страната.