Български певци ще се състезават в конкурсите на "Откритие 2013”

Варна Лайф

13-05-2013, 13:12

Снимка:

Стелко

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Стелко ще представи песента “Някой си отива”

Поп-изпълнителите Елена Сиракова, Стелко и дует "Елица и Сисо" са българските представители в конкурсната част на 22-рия международен музикален фестивал "Откритие 2013", който започва на 17-ти май във Варна. Те ще се състезават за наградите на феста в силната конкуренция на на поп и денс изпълнители от още 20 държави от 5 континента. Стелко ще представи песента "Някой си отива" по музика и текст на Атанас Атанасов.

 

Дуетът „Елица и Сисо” – Елица Наумова и Станислав Георгиев ще участват във втория фестивален ден на 19-ти май, когато е състезанието за най-добра песен. Дуетът идват във Варна за да популяризира парчето „На ръба”, по текст на Елица и музика на двамата.
Третата участничка е Елена Сиракова - една от големите надежди на Нов Български университет в областта на поп и джаз музиката. Изпълнителката, която има  доста богат опит като актриса на театралната сцена, ще покаже и своя певчески талант в първата фестивална вечер на 18-ти май, на сцената на ДТ "Стоян Бъчваров".

 

По-изявените български лауреати на Международния музикален фестивал "Откритие" през годините са Господин Господинов - вокалист на група "Стейн", Мирослав Димов от дует "Каризма", Галина Курдовa от дует "Каризма", Десислава Добрева.