Разследват три случая за престъпления на изборния процес

Крими

13-05-2013, 16:41

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Общо 26 сигнала за нарушения са постъпили в полицията

Три са досъдебните производства за престъпления, свързани с изборния процес, по които се провеждат разследвания на територията на МВР – Варна. Цифрите показват, че от началото на март до 12 май са подадени общо 26 сигнала за нарушения, като 16 от тях са в изборния ден. Под надзора на съответните районни прокуратури по всички сигнали са направени незабавни проверки.
22 от тях са непотвърдени, по два – работата продължава, а по един сигнал е образувано досъдебно производство. Един е изпратен в РИК – Варна за отношение по компетентност. Наложило се е полицията пет пъти да оказва съдействие на СИК. Съставени са и предупредителни протоколи на 4 лица.
За периода 7-12 май от звената "Български документи за самоличност" са издадени 187 удостоверения за изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. 63 от тях са издадени на 11 и 12 май. В изборния ден няма регистрирани инциденти със служители на МВР и случаи на възпрепятстване изпълнението на служебните им задължения във връзка с произвеждането на изборите, съобщават от пресцентъра на полицията.