Японски стрийт артист показва своята "Изгаряща тишина" във Варна

Варна Лайф

15-05-2013, 11:38

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

ЮМАНИЗУМУ ще участва и като един от артистите във визуалния графити проект върху сградата на Помощното училище

"Изгарящата тишина" е самостоятелна изложба на японския стрийт артист ЮМАНИЗУМУ, а варненската публика ще може да я види благодарение на "На тъмно". Откриването на изложбата е в галерия Архис на 23 май от 20:00 ч.

"Изгарящата тишина" е част от младежкия фест Дни на Европа 2013. Във фестивалната програма ЮМАНИЗУМУ ще участва и като един от артистите във визуалния графити проект върху сградата на Помощно училище "Братя Миладинови", който ще бъде открит на 23 май от 16:30 ч.

Юма Йошимура - YUMANIZUMU е роден през 1980 г. в Токио. През 2004 г. завършва художествения университет Тама със специалност графика. Започва творческия си път като дизайнер на обувки, а впоследствие продължава да се занимава основно с рисуване. След самостоятелна изложба в Германия през 2011 г. е поканен да участва като първия японски артист в стрийт проект в град Соуето, Южна Африка. Следва самостоятелна изложба в Кейптаун, озаглавена "Ин и Янг са в теб", която привлича вниманието на публиката с атрактивния творчески стил на Юма Йошимура. Специфичният стил е провокиран от сблъсъка на реалността в големия град с древните традиции, вдъхновяващи автора докато пътува по света.

Юма Йошимура продължава да живее в Токио, но като истински свободен артист предпочита да пътува и твори по целия свят. Последните му проекти са обединени в две серии: "Хората, които не могат да отказват" и "Африкански синтез".

ЮМАНИЗУМУ е в Европа със своята изложба по покана на Montana Gallery, Barcelona  – галерията на производителите на световно известна марка флакони за рисуване.