Младите "соколи" изпуснаха ЦСКА на Локото

Спорт

19-05-2013, 20:51

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

"Армейците" реализираха два гола в самия край на двубоя за 1:2

Отборът на Спарта 1918 изпусна да победи тима на ЦСКА в мач от 27-ия кръг на Елитната група до 19 г. Срещата, която се игра на терена с изкуствена трева на СК Локомотив, бе наблюдавана от около 150 зрители. "Соколите" водеха в резултата през целия мач, но допуснаха изравняване в последните минути.

Талантът на "соколите" Славомир Събков откри резултата още в първата минута на двубоя. Младият футболист проби мощно отляво, нахлу в наказателното поле и пусна топката технично покрай вратаря за 1:0. До края на полувремето варненци имаха още три положения, но Асен Станчев, Мурад Салим и Събков ги пропиляха.

В 60-ата минута Мурад Салим бе фаулиран в наказателното, а главният съдия не се поколеба да отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Филип Костадинов, който стреля по земя в аут. В 86-ата минута вратарят на соколите не успя да улови една топка и я изпусна между краката си за 1:1. В 90-ата минута отново той не успя да се намеси по най-добрия начин при едно меле в наказателното поле и армейците успяха да стигнат до пълен обрат – 1:2.