Майка шамароса съученик на щерка си, глобиха я 1000 лева

Крими

20-05-2013, 14:08

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Като не открила директора, майката нахлула в час по физическо и пред целия клас ударила шамар и два ритника на четвъртокласника, който имал конфликт с детето й

Варненският районен съд наложи глоба от 1000 лв. на майка на малолетно дете за хулигански действия и непристойно поведение в училище. По внесено от прокуратурата постановление 33-годишната Б.Борисова бе освободена от наказателна отговорност с налагане на административното наказание.
Случаят е от 13 март миналата година. Подсъдимата, заедно със своя племенница, отишла в посещаваното от дъщеря й основно училище, с намерение да се срещне с директора. Повод за отиването в учебното заведение бил инцидент, възникнал по рано същия ден, при който съученик ударил дъщеря й.

След като не открила директора, подсъдимата директно нахлула по време на час във физкултурния салон и пред целия клас ударила шамар и два ритника на четвъртокласника, който имал конфликт с детето й. Въпреки че преподавателят успял да я изведе от помещението, Борисова не напуснала сградата, а се отправила към класната стая да търси обяснение от класната ръководителка.

В учебния кабинет подсъдимата започнала гневно да крещи на учителката, повдигала и блъскала в пода един от чиновете, разхвърляла тетрадки и учебници. Класната ръководителка излязла да поиска съдействие от помощник директорите и охранителя, но подсъдимата продължила да буйства, да се държи агресивно и да отправя обиди, като дори скъсала служебната карта и ударила с юмрук в гърба един от тях.

33-годишната Б.Борисова е с чисто съдебно минало до момента. Освен наложената глоба, съдът определи тя да заплати и сторените по делото разноски в полза на държавата.