До 4 юни обявяват избирателните списъци

Мисия Варна

20-05-2013, 16:37

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Общинските шефове трябва да създадат организация за всички СИК по места

Кметовете на райони и кметства във Варна трябва да обявят избирателните списъци не по-късно от 4 юни на определените места. Издадени са две заповеди във връзка с провеждането на предстоящия частичния вот за кмет на морската столица на 30 юни. Заповедите са подписани от доц. Христо Бозов. С документите се определт местата за обявяване на избирателните списъци, както и секциите по райони.

Избирателните списъци трябва да бъдат поставени на общодостъпно място, защитено от атмосферни влияния и посегателства с цел физическото им запазване. Те трябва да бъдат публикувани и на сайта на общината до 4 юни. Контролът по изпълнението на заповедите е възложен на главния секретар на общината.

Според документите кметовете на райони и кметства са длъжни и да организират срещи с ръководителите на учрежденията, чиито помещения ще се използват за седалища на СИК, за уточняване на организационни подробности. Шефовете на общинските дирекции по култура, социални дейности и образование пък, ще трябва да уведомят директорите на училища, на културни, научни, здравни и социални звена, за разполагането на комисиите в техни помещения.

Подвижни избирателни секции ще има на следните адреси: Ул. "Стефан Караджа" №30, ул. "Ген. Колев" № 92, ж.к. "Трошево" бл. 10, кв. "Владислав Варненчик", бл. 302, вх. 17 и ул. "Народни будители", №2.

Избирателни секции в лечебни и социални заведения, в местата за задържане, както и в домове за възрастни и почивни домове ще функционират само ако в тях са регистрирани достатъчен брой избиратели.