Пиян хулиган вилня в банка, докара си три дни арест

Крими

21-05-2013, 16:22

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Непристойното поведение било акт на отчаяние

3 денонощия арест наложи Районният съд във Варна на 38-годишен мъж за проява на дребно хулиганство. Инцидентът станал на 20 май около 10:30 часа в банков офис на бул. "Княз Борис І". Тогава 38-годишният С.Атанасов, в нетрезво състояние, влязъл в банковия клон и започнал да се държи оскърбително и шумно, смущавал реда и организацията на работата на служители с клиенти, както и отправял обидни реплики към охранителя, без да е бил провокиран. Служителят по сигурността успял да изведе мъжа извън сградата и сигнализирал на органите на реда. Непристойната проява е извършена на публично място, в присъствието на много граждани.

Нарушителят заяви в съдебна зала днес, че е безработен, със задължения към различни кредитни институции и в момента е настанен в дом за безпризорни. Той обясни непристойното си държание, като акт на отчаяние и алкохолно опиянение, след употреба на различни напитки, включително и на чист спирт.

38-годишният С.Атанасов има предходно осъждане за хулиганство. Съдебният състав счете, че е налице основание за налагане на административното наказание. Непристойната проява не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Деянието е нарушение по чл.1, ал.2 от Указа за борба с дребното хулиганство и се наказва с глоба в размер от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия.