"Ер Виа" съдейства при разследване на инцидента на летище Варна

Новините

25-05-2013, 09:25

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Летището вече е отворено, всички полети се изпълняват по график

“Ер ВИА” ще съдейства по всякакъв начин на разследващите служби за установяване причините, довели до инцидента на летище Варна, каза Атанас Витков, директор „Летателна експлоатация” в авиокомпанията, цитиран от Агенция „Фокус”. „Ер ВИА” оперира с нови самолети Airbus А320 със средна възраст на флотата 3 години.

Вчера сутринта две жени от пътниците претърпяха наранявания по време на евакуация от аварирал самолет на компанията, изпълняващ полет VIM502 по маршрут Лайпциг – Варна. Той излезе извън полосата при кацане на Летище Варна. Всичките 172 пътници, които са били на борда на самолета бяха евакуирани успешно от екипажа през аварийните изходи. 

 „Ер ВИА” е авиокомпания, оперираща от 23 години, в която сигурността и безопасността при изпълнение на полетите са приоритет, припомня Витков.

Междувременно говорителят на аеропорта Мелиха Касачева съобщи, че летището е отворено. Всички полети, излитащи и пристигащи, се изпълняват по график. Самолетът, пристигащ от Лайпциг, който вчера сутринта, при кацане, излезе от пистата, вече е изтеглен и не затруднява работата на аеропорта. На борда на авариралия самолет имаше над 170 пътници, като те бяха своевременно изведени.