Приказни герои оживяват за Деня на детето

Животът

27-05-2013, 16:44

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Награждават лауреатите от националния конкурс за рисунка и компютърна рисунка на тема "Андерсенови приказки"

Забавно детско шоу с участието на театрална трупа "Трик – Трак" ще има на сцена "Раковина" на 1 юни от 11.00 часа. По време на празника ще оживеят приказни герои, а децата ще участват в развлекателни игри. За всички малчугани, дошли на тържеството, ще отворят врати детски ателиета за работа с природни материали. На празника ще присъстват децата от дом "Другарче" и от дома за деца, лишени от родителска грижа "Княгиня Надежда". 

Ще бъдат наградени лауреатите от националния конкурс за рисунка и компютърна рисунка на тема "Андерсенови приказки". Журито разгледа и оцени 408  рисунки, 80 компютърни рисунки на общо 488 участници от 40 населени места в цялата страна.
Награда на Агенцията на българите по света ще получи Диан Добринов Петров, НЧ ”Цвят - 1870”, град Видин. Специалната награда на Националния дворец на децата е присъдена на Кристиян Стелиянов Стойчев -7 клас в ОУ "Св. Климент Охридски", ДДУИ, с. Михалци. Наградата на кмета на Варна ще получи школата по рисуване при  ОУ "Димитър Димов"- Ловеч с ръководител Костадинка Райкова.