ДПС обявява дали ще подкрепи Бозов за кмет

Мисия Варна

06-06-2013, 09:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Повишеният интерес към позицията на ДПС е факт след съставянето на кабинета “Орешарски”

ДПС ще обяви дали ще подкрепи доц. Христо Бозов или друг кандидат за кметските избори във Варна. Очаква се партията да се произнесе във вторник вечерта – на 13 юни. Все още официално съобщение от централата обаче няма.
"Няма решение. То предстои да бъде взето след седмица. За момента се въздържаме. Ще обявим становището си, след като се срещнем с основните играчи в надпреварата и се запознаем с вижданията им за управлението и преценим кои са най-близо до тези на ДПС", коментира пред vnews.bg общинският председател на ДПС Ведат Сакалъ. В какав ред представителите на Движението ще организират своеобразния политически кастинг преди да дадат доверие на някой от кандидатите за кметския стол, Сакалъ не уточни.
Повишеният интерес към позицията на ДПС е факт след съставянето на кабинета "Орешарски". До тогава се смяташе, че партията ще е основен играч в кметската кампания на Данаил Папазов. След като той обаче стана транспортен министър, гласовете на Движението автоматично бяха пришити към кандидата, подкрепен от БСП – доц. Христо Бозов.
Дали във Варна БСП и ДПС ще дублират управленската матрица от националната власт в партньорството на Движение България на гражданите ще стане ясно най-късно на 13-и юни.