Мъж живее с бъбрека на сестра си три години

Мисия Варна

06-06-2013, 12:58

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Жената, дарила бъбрека си, е медицинска сестра в Терапията

34-годишният варненец Калоян Петков вече три години живее с бъбрека на сестра си. Трансплантацията, която му дава втори шанс за живот, е извършена от медиците в университетската болница „Св. Марина”. С писмо до редакцията ни Калоян благодари на всички лекари, които са му помогнали, както и на сестра си.  
Публикуваме част от писмото на Калоян:
„Казвам се Калоян Петков на 34 години от град Варна. На 9.06.2013 г. се навършват три години, откакто ми бе извършена бъбречна трансплантация в УМБАЛ "Света Марина" във Варна. Сред хаоса и притесненията за дългоочакваната трансплантация забравих да благодаря на най-важния човек за мен – моят донор, моята сестра Марияна Петкова на 40 години. Искам да изкажа най-сърдечна благодарност към моята сестра Марияна, която без никакви колебания в личния и семейния живот, се осмели и ми дари единия си бъбрек.
Разбира се това би било невъзможно без професионализма и уменията на трансплантационния екип от Университетска болница "Света Марина". След трансплантацията аз се възстанових бързо, започнах работа, създадох си ново семейство и съм в очакване на второто си дете. Сестра ми също се възстанови бързо и продължи да работи по своята специалност – медицинска сестра в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ "Света Марина".
Искам да изкажа своята голяма благодарност към трансплантационния екип на болницата – Клиниките по нефрология и диализа, Урология и Съдова хирургия, Анестезиология и реанимация, Образна диагностика, Клинична и имунологична лаборатория, оперативно отделение и на цялото ръководство на Университетската болница „Света Марина”, които ми дариха втори шанс за живот."