Тъмните кръгове под очите – не са от купони

Животът

09-06-2013, 09:02

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Козметика или лечение

Обикновено тъмните кръгове под очите са повод за пиперливи подмятания сред колегите – пак не си спала, какво правиш по нощите и т. н. Хората смятат, че тъмните кръгове са вследствие на целонощни купони, пише Az-jenata.

Но истината е доста по-тъмна и мрачна. Обикновено става дума за:

заболяване на черния дроб,  на жлъчката,  на бъбреците, лошо кръвообращение, тютюнопушене, хронична преумора, дехидратация, старост. Нито едно приятно нещо.

Ако имаме този проблем първо трябва да установим дали е нещо от гореизброените или е нещо, което не сме споменали. Никога не е късно да ти изскочи нещо съвсем изневиделица и да те свари неподготвен.

После трябва да се разбере дали трябва да започнем ходене по мъките т. е. по лекари или обикаляне по моловете в търсене на по-добрата козметика - под формата на околоочни кремове, серуми или маски.

И най-лесното, но за повечето хора най-невъзможното е да си променим начина на живот. Да пием повече вода, да спрем цигарите. Да не висим толкова много пред компютъра и да не сме такива вманиачени в работата, онлайн игрите или в социалните мрежи.