Цунами от туристи

Животът

11-06-2013, 06:46

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

И българите масово на Черно море, прогнозират сензитиви

Днес климатолози на Изток и на Запад плашат с жега, невиждана от сто години. Не това обаче показа поредния ни футурологичен експеримент. Според апокрифните звездни знаци лятото в България се очертава с тропически характер, с жега, но и с прохладни ветрове и внезапни дъжове. Средната стойност на максималните температури ще бъде 40-42 градуса. В същото време на фона на немотията и политическата несигурност у нас се очертава миницунами от туристи. В цифри това означава до 50% ръст на летовниците от определени дестинации.

"Изключително яловите ни бяха рекламите за сезона, но да се благодарим, че у нас е престъпно евтино и красиво", коментира радиестезистът инж. Радослав Димитров. Според неговата прогностична методика в болшинството курорти легловата база ще бъде заета на максимум.
"Ще има много летовници. Да не казвам голяма дума, но повече от петдесет на сто ръст", дава оптимистична визия за бъдещето и феноменът Искра Караколева. По думите на пророчицата у нас ще кацнат доста чуждестранни туристи, но и не малко българи ще предпочетат родното Черноморие пред гръцките и турски курорти.
За всичко това подсказват и астрознаците на небосклона. И по-специално сложната конфигурация, в която влиза планетата Меркурий в хороскопа на страната. Най-близката планета до Слънцето заедно с най-отдалечената Нептун ще носят доста от чертите на този сезон. В началото Меркурий ще бъде в ретроградна позиция, което ще донесе известно задържане в човекопотока, идващ отвън. В климатологичен аспект подредбата на планетите вещае един по-буреносен период през юни, който вече отминава. Нептун заедно с Уран ще носят изненадващи и прохладни дъждове.
Дъждовен юни
Според феномена Мариана Стефанова известно захлаждане може да дойде в шестия месец (между 7 и 14-и), размествания на въздушните маси и буреносни ветрове откъм Сърбия, Македония, Румъния, които могат да се усетят и у нас в крайдунавските части на страната ни. Тогава може да паднат температурите и до 15 градуса минималните. Според резултати на футурологичния анализ за сезона след този период времето ще се усмихне на колекционерите на тен и слънчеви лъчи. Според Стефанова само около 25 юни ще има още 2-3 дъждовни дни. След това обаче (благодарение и на Марс - б.а.) в страната ни ще настъпи синьо лято, а туристите ще скочат драстично в сравнение с 2011 и 2012 година.
Звездни знаци
Според астрологичната карта на сезона (която се изработва на база лятното слънцестоене - 21 юни) асцендентът е във воден знак - Рак, а Луната е в Скорпион. Като прибавим и огнения Марс във въздушния знак Близнаци, то това подсказва за едно сравнително прохладно лято, влажно и ветровито като цяло. В края на юни Венера навлиза в огнения знак Лъв, което ще направи времето благоприятно за почивка. Хороскопът на сезона показва още ветровит юли заради неблагоприятната позиция Меркурии, който влиза в Рак и прави неблагоприятен аспект (квадратура с Уран и Плутон).
Температурни рекорди все пак ще имаме около 23-24 юни, 7-10 август и след 18-и (23, 27, 29 август).
Живакът нагоре
"Юли ще бъде душно, но ще превалява след обяд като по поръчка, за да прогони маранята. Особено от 14 до 28-о число на месеца ще бъде доста душно", прогнозира ясновидката Мариана.
"Да, ще бъде голяма жега, но не чак толкова, колкото говорят, че едва ли не от 120 години щяло да бъде най-топлото лято. 1-2 градуса да се качи живакът в термометрите в повече от обичайното", уверява бистришката Ванга, Искра Караколева. Според нейната визия най-топло до около 44-45 градуса ще стигне живакът във втората половина на юли и началото на август. Тогава ще има период от по-сериозно засушаване от около 2-3 седмици без капка дъжд в някои региони на страната.
Бури, а не бомби
Що касае природните катаклизми, риск от бури и наводнения се дава да има през август между 17-и и 22-ри) на юг. Дървета ще падат и ще има прекъсвания на тока за кратко.
За щастие терористичните актове ще ни се разминат този сезон. Въпреки че в съседни държава има звездни конфигурации, които вещаят подобни пробиви на сигурността, България ще остане остров на стабилност. "Тежки земетресения до края на годината също няма да има. Най-много 2-3 по Скалата на Рихтер. Мога да успокоя хората, че в сеизмично отношение дори до края на годината ще бъде спокойно, да не се притесняват", успокоява феноменът Искра.
Същото показа и разкодиране на бъдещето с други методи. Иначе лятото се очертава доста дълго, чак до 15 октомври.