Политическите сили дават предложенията си за СИК за частичния кметски вот

Мисия Варна

11-06-2013, 08:57

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Уточняват организационно техническото провеждане на изборите

За 14 ч. днес е насрочена среща на изп.дл. главен секретар на община Варна  Иван Великов с представители на районните администрации по  отношение на организационно техническата подготовка за частичния избор на кмет на 30 юни.

 

Сутринта от 11 ч. в зала „Варна” ще се проведат консултации за съставите на секционните избирателни комисии  по чл. 242, ал.7 от Изборния кодекс, свикана от временният кмет на Варна Богдан Караденчев. Поканата за срещата е изпратена на 7 юни до парламентарно представените партии и коалиции в 41-то Народно събрание, както и на партиите, които имат членове в Европейския парламент, но не са парламентарно представени. Покани са получили местните ръководства на ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, "Атака", ДСБ, СДС, РЗС и НДСВ.

 

Представителите на политическите сили трябва да представят писмено предложение за съставите на СИК с имената на предложените хора, единния им граждански номер, длъжността в комисията, образование, специалност и партията или коалицията от партии, която ги предлага. Партиите трябва да представят и копие на удостоверение за актуално правно състояние на политическата сила