Чавдар Трифонов: Проблемите на Варна са безхаберието и корупцията в общината

Мисия Варна

11-06-2013, 16:06

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Теренът на Старшинското училище, предивден за нови кейови места да стане общински, предлага независимият кандидат за кмет

Безхаберието, клиентелизма и корупцията в общината са най-големите проблеми на Варна. Тази констатация направи по време на среща с Българска морска камара, независимият кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов. Твърда реформа в администрацията, повишаване на административния капацитет, съкращения където се налага и професионален подбор на кадрите ще могат да решат тези проблемите, обяви той. Само работеща електронна община пък може да пребори корупцията, посочи 38-годишния кандидат-кмет. Една от първите задачи, с които смята да се заеме ако стане градоначалник е пълна ревизия на финансовото състояние на общината, особено за последните 3 месеца безвремие в кметството. 

Пред представителите на морския бранш Трифонов коментира, че децентрализацията е начин за връщането на морската слава на Варна. Като не се случва обаче, не означава, че всеки трябва да вдига рамене и да казва, това не е моя работа, коментира той. По думите му, невидимите граници на държавна и общинска собственост не бива да стават пречка пред развитието на града. Трифонов беше категоричен, че ще настоява теренът на Старшинското училище, на което се предвижда изграждането на нови кейови места трябва да стане общински, а не да се актува като собтвеност на Министерството на транспорта. 

Цялата държавна администрация, която в момента е разпокъсана в центъра на Варна, трябва да се събере на едно място, смята още Трифонов. Според него подходящо място за целта е затвора, който няма място в широкия център на града. По думите му трябва да се помисли за цял  комплекс, който общината и държавата заедно да изградят. Така огромна част от трафика ще се изнесе от центъра.

Свързан ли е с Чавдар Трифонов с ТИМ, заради годините, в които е работил за икономическата група, не пропуснаха да попитат от Българската морска камара. "Бях там, свърших си работата, напуснах заради несъвместимост в характерите. По-скоро в техните очи съм враг. Въпреки, че напускането ми бе принципно, те го приеха като предателство", отговори Трифонов.