Михаил Куликов вдига Варна на крака със седем стъпки

Мисия Варна

11-06-2013, 16:22

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Спешна реконструкция на Спортна зала в програмата на независимия кандидат за кмет

7 основни стъпки за развитието на Варна през идните две години са базата, на която е създадена управленската програма на независимия кандидат за кмет Михаил Куликов. "Две години са твърде малко време за да направим чудеса, но са достатъчни за да се заложи добра основа за бъдещото развитие на града в дългосрочен план", уточни Куликов. 

Сред приоритетите е заработването на е-общината. "Още преди края на кампанията - на 24-25 юни ще бъде заключителната пресконференция по реализацията на проекта е-община. Чрез него ще заработят нови 12 административни услуги", обяви Куликов. Става дума за обща база данни в единна среда - проект, по който се работи от 5 години. Сериозно внимание трябва да се обърне и на преструктурирането и оптимизацията на администрацията, посочи още Куликов.

Той предвижда изнасяне на административни гишета в районите и малките населенаи места край Варна. "В момента имаме 9 такива изнесени пункта в районите. Предстои да направим още 5 в районите и по един във петте малки населени места край Варна. Така няма да разхождаме хората всеки път до сградата на общината", коментира независимият кандидат за кмет. Той допълни НПО-тата трябва да се включат по-активно в работата на администрацията 

Заседания на комисии и работни групи в общината, провеждане на търгове, обществени поръчки и всички останали процедури да се излъчват онлайн обещава още Куликов, ако стане кмет.

Минимално изкърпване на дупки, за сметка на цялостно преасфалтиране на улиците е залегнало още в управленската му програма. В нея намира място и забрана за прокопавания върху новоположен асфалт за срок от 5 години. "Няма как изведнъж да преасфалтираме целия град, но трябва да се възприеме политиката на цялостни ремонти, а не на кръпки", каза Куликов. 

Сред най-важните акценти в програмата на независимият кандидат е спешна реконструкция на Спортна зала до средата на 2015 година, когато Варна ще бъде домакин на Европейското по волейбол. 

В програмата е залегнало още създаване на банка с кадри, чиято цел е да задържа младите хора във Варна. Създаването на връзка, между университетите, администрацията и бизнеса е гаранция, че младите ще могат да се реализират и да останат тук, посочи Куликов. Сред приоритетите са още изграждане на хосписи, разширяване на мрежата от дневни центрове и въвеждане на безплатни пенсионерски карти за всички линии на градския транспорт.