Лора била силует за моториста преди фаталния сблъсък

Крими

12-06-2013, 13:06

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Възобновяват делото за гибелта на Лора

Съдът даде ход на делото за гибелта на 20-годишното момиче, прокуратурата забеляза противоречия в показанията на обвиняемия

"Всичко стана за един миг, на около 4-5 метра вляво видях силуети и последва удар, когато се върнах назад видях, че е пострадало момиче, първите ми спомени след това са от болницата" - това заяви днес в съдебната зала, Диян Станчев, подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост на 20-годишната Лора Казанлиева. Тази сутрин втори състав на Варненския окръжен съд даде ход на делото отначало, но по реда на съкратеното съдебно следствие. Лора загина на пешеходна пътека на бул. "Осми приморски полк" в ранните часове на 17 юли преди две години.

В хода на заседанието представителите на държавното и частното обвинение, защитата и съдебният състав разпитаха обвиняемия. Поради забелязани от прокуратурата разминавания с първоначалните показания на Станчев обаче, в съдебната зала бе прочетен протоколът от разпита му от 20 юли 2011 година.

Три дни след трагичния инцидент, мотоциклетистът освен, че се е признал за виновен, казал и, че на метри преди оказалата се фатална пешеходна пътека на бул. "Осми приморски полк", между двете пътни платна е видял две момичета, държащи се за ръце. Според показанията му от преди две години, младият мъж не си спомня с каква скорост е шофирал мотоциклета си в момента преди сблъсъка. Днес пред съда той заяви, че се е движел с разрешените от закона около 50 км. в час, но видимостта на осветеното иначе платно не е била добра, тъй като върху него падала сянка от крайпътните дървета и оградата. Фаталният удар се случил, след като мотористът и негов приятел, също на мотор, изпреварили движещо се пред тях с ниска скорост такси. Станчев задминал бакшиша отляво, докато другият мотоциклетист, извършил маневрата отдясно и минал в буслентата.

Днес подсъдимият не си спомняше и дали и с кого е ходил на мястото на катастрофата, след като е прегледан в болницата. В протокола обаче е записано, че е заведен там от брат си, след което отново е отведен в лечебно заведение и настанен в неврохирургичната клиника.

Действително в показанията има разминавания заяви по време на заседанието съдията-докладчик, Петър Митев. Обвиняемият обаче отвърна, че това, което каза днес е същото с казаното на 20 юли 2011 година, но по различен начин. Очаквайте подробности.