Над 500 учени от цял свят идват в Албена на геоконференция

Туризъм

13-06-2013, 11:05

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

SGEM ‘2013 ще обсъжда грийнтехнологиите и грийнматериалите

Курортът Албена ще бъде домакин на Мултидисциплинарна  научна геоконференция SGEM 2013 от ще 16 до 22 юни, съобщиха оттам. В уникалното научно събитие ще участват близо 500 учени от над 50 държави. По време на конферентните дни край морето ще бъдат представени 1080 доклада. Официалното откриване на международната научна мултидисциплинарна геоконференция SGEM 2013 е насрочено за 17 юни – понеделник, от 9 часа в петзвездния хотел Фламинго Гранд.  

Световният научен форум, който се провежда за 13-и път, вече обхваща 27 научни направления от областта на геонауките, занимаващи се с правилната експлоатация на нашата планета - от проучвания и добив на ресурси, начини за възстановяване, нови и възобновяеми енергийни източници, отпадъци, екология, води, нанотехнологии, морски, океански и горски екосистеми, почви, нефт и газ, ядрени технологии и прочие направления, с една единствена цел: Да направим планетата ни едно по-добро място за нашите деца и тяхното бъдеще. Новите направления тази година са две – грийнтехнологии и грийнматериали.

Сред основните съорганизатори на Геoконференции SGEM са БАН, Чехия, Латвия, Полша, Русия, Сърбия, Словакия, Украйна, Българската индустриална камара, много университети от Европа, Австралия, Азия и Америка, частни компании от бранша и други.