Каним Северен Ирак да се премести в казината на Златни

Туризъм

13-06-2013, 22:05

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Турски хазартен бос оглежда казина и хотели за арабския пазар

Финансовата група е коментирала пускането на чартърни полети от Близкия Изток до Варна

Богати туристи от Северен Ирак са на път да се настанят трайно в казината в курортите край Варна. За да огледа града и възможностите му за хазартна дестинация за пазара от Близкия Изток, пристигна шефът на борда на директорите на турско – арабската финансова група "Окианус груп" Юнус Дюз. 

След няколкочасов престой във Варна той е направил срещи в хотели на Златни пясъци, разполагащи с казина. Предвижда след две седмици да започнат и конкретните записвания на клиенти и партньори на  "Окианус груп" за хазартен туризъм у нас. Компанията се занимава с инвестиции в различни сектори, сред които са строителство, медии, хотелиерство, ресторантьорство, производство на игрални автомати и други технологии за казина. 

Шефът на борда на финансовата група е доведен във Варна от собственика на фирма, занимаваща се с международни консултантски услуги Коста Праматарски. "Опитваме се да докараме инвестиции в България. Проведохме конкретни разговори за възможността туристите от Кипър да идва тук с цел хазартен туризъм", коментира Праматарски. По думите му финансовата група, която има интереси в хазартния сектор е коментирала и пускането на чартърни полети от Близкия Изток до Варна, с цел игрален туризъм.  

"Окианус груп" е със седалище в Истанбул, но основно работи в района на Ербил в Северен Ирак. "Много големи световни компании стъпиха там, за да инвестират свободните си капитали. Районът е спокоен, а нефтените находища предполагат развитието и на всичко останало - строителство, инфраструктура, хотели, търговски центрове. Затова и световните компании се насочват именно към Северен Ирак",  обясни Праматарски. Именно такива компании са партньори на турско-арабската финансова група, която има проекти и в сферата на здравния и медицинския туризъм.