Стопанската дейност с ресорен зам.-кмет, обеща Христо Бозов

Мисия Варна

14-06-2013, 17:01

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

Според кандидата за кмет звено в общината трябва да отговаря за стимулиране на бизнеса и намиране на инвеститори

Пред управители и собственици на фирми от различни отрасли на икономиката кандидатът за кмет на Варна, доц. Христо Бозов се ангажира ако бъде избран да назначи зам.-кмет, който да отговаря и за стопанската дейност, както и да да има ново звено в администрацията, насочено към намирането на инвестиции и стимулиране на бизнеса.

"Ще искаме целеви субсидии за определени дейности в града от държавата, а ролята на кмета е да лобира пред депутатите", заяви той на среща в Дома на стопанския деятел днес.

Доц.Бозов коментира още, че ще предприеме мерки за намаляване на бюрокрацията в общината. По време на срещата той се ангажира и да въведе електронни услуги, както и администрацията да набавя по служебен път някои от документите, които сега се изискват от гражданите при издаването на разрешения. Той се съгласи със събеседниците си и, че трябва да се помисли за промяна в начина за формиране на таксата за смет в града, както и по подобие на Пловдив, София и Бургас, морската столица да има и зам.-кмет, който да отговаря и за екологията и зелените зони.

Като основни проблеми в момента той открои финансовата криза, свиването на големите предприятия и замирането на малкия и среден бизнес, както и преориентирането към сферата на услугите.