Доц. д-р Христо Бозов: 300 милиона лева ще бъдат усвоени за две години във Варна

Мисия Варна

17-06-2013, 12:03

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Парите ще бъдат инвестирани в проекти, свързани с ремонта на уличната инфраструктура

През следващите 2 години във Варна ще бъдат усвоени около 300 милиона лева по европейски проекти, съобщи независимият кандидат за кмет доц. д-р Христо Бозов по време на гостуването си в предаването "Нека говорят с Росен Петров" по БТВ. Парите ще бъдат инвестирани в проекти, свързани с ремонта на уличната инфраструктура и транспортната система на града.
"За краткото време, през което бях временно изпълняващ длъжността кмет започнах да извършвам промените, за които варненци протестираха през зимата", каза още независимият кандидат за кмет. Той беше категоричен, че за този период е установил активни контакти и диалог с протестиращите, с гражданското общество.
Бойко Борисов не беше добър премиер за Варна, заяви пред БТВ доц. д-р Христо Бозов и подчерта, че по време на правителството на ГЕРБ Варна е останала без подкрепа от централната власт, което се е отразило зле върху развитието на града. На въпрос, защо е бил свален от поста временно изпълняващ длъжността кмет, доц. д-р Христо Бозов отговори "И досега нямам обяснение, но явно се уплашиха, че съм разрушил статуквото в местния общински съвет, което е доминирано от Иван Портних и от Янко Станев. И ще го доразруша". По думите му основните обвинения срещу въпросното статукво са свързани с непрозрачност и загърбване на интереса на хората през последните години.

"Моята предизборна програма е подкрепена от 12 партии от левия и десния спектър и от 20 граждански организации", каза още независимият кандидат за кмет. Той отбеляза, че е приел подкрепата на тези партии и организации, които са одобрили представената от него управленска програма. "Тази програма съвпада с основните човешки ценности и по същество представлява управлението, което гражданското общество очаква. Така във Варна можем да създадем хубав модел", подчерта Христо Бозов. 

Той е убеден, че кметът на Варна трябва да бъде независим и посочи, че в момента в предизборния му щаб функционира консултативен съвет от всички партии и организации, които го подкрепят и в този съвет се вземат важните решения за самата кампания. Доц. д-р Христо Бозов беше категоричен, че ако спечели изборите този съвет ще продължава да работи и всички важни решения ще се вземат след обсъждане в този широк граждански формат.