Чавдар Трифонов: Кирил Йорданов участва в изборите с три лица

Мисия Варна

18-06-2013, 17:06

Автор:

Георги Петров

Всичко от Автора

Монополите и олигарсите, които години наред се уреждаха покрай него, не са свалени

Кандидатът за кмет Чавдар Трифонов е издигнат от инициативен комитет. Той е на 38 години и се занимава с агробизнес. Роден е във Варна, женен с дъщеря. Завършил Математическата гимназия, а висше образование получил в Икономическия университет. Работил предимно на мениджърски позиции в големи фирми.

-Ходите ли на протести, г-н Трифонов?

-Да, вече два пъти. Все пак аз съм гражданин, като всички други. Щастлив съм, че гражданите са на улицата. Този път заради достойнството си, а не само за хляба си. Истината е, че програмата ми е много натоварена, но ще гледам да ходя всеки път, защото е важно управляващите този път да чуят гласа на народа.

-Кого наричате управляващи?

-Аз идвам от бизнеса и имам представа много точно за какво става въпрос. Управляващи наричам тези корпорации и монополи, които си позволиха да изкупят на парче демокрацията в България. Днес са се скрили зад ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака. Тези партии имат своите кандидати в кметските избори във Варна. Дайте си ясна сметка кого ще представляват те на местно ниво, след като на национално ниво лъсна истината за начина, по който се управлява страната, за начина, по който се вземат решения и за начина, по който се правят назначения.

-От Варна започнаха протестите през зимата. Смятате ли, че тук може да стартира промяната?

-Заради свалянето на Кирил Йорданов, Варна има шанс да даде пример на цяла България и да направи промяната. Затова се кандидатирах. Но нека не се заблуждаваме. От власт е свален само Кирил Йорданов, а не интересите , които той представляваше. Монополите и олигарсите, които години наред се уреждаха покрай него, не са свалени. Те нямат никакво намерение да подават оставка. Напротив, разположили са кандидатите си точно като в Народното събрание - между ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака. Само вижте картината във Варна и нещата ще Ви се изяснят. През тези партии се кандидатират заместник-кметът на Кирил Йорданов, главният секретар на Кирил Йорданов и мандатоносителят на Кирил Йорданов. Всичко е кристално ясно. Това е масиран опит да се запазят интересите на същите тези хора, които диктуваха властта във Варна 14 години наред.

-Искате да кажете, че Кирил Йорданов участва в изборите?

-Да, но този път е с три лица. И не самият той , а хората зад него. Забележете, кандидатите им имат странното свойство да бягат от пряк дебат. Искат тихомълком, скрити зад апатията на варненци, да се домогнат до кметския стол, за да продължи същото безвремие и крадене. Искат да няма разговор и спор за управлението на града. Всеки е възседнал някакъв твърд електорат или партийни схеми по квартали и разчита да ги приложи, докато останалите са на плаж. Най- големият враг на промяната е апатията и репликата, че всички са маскари. Не, всички не са маскари! Тези хора, които виждам на протестите по улиците на Варна са будни, активни и честни. Те искат нещо много просто - да живеят в хубавия ни град с достойнство. 

-Вие сте безпартиен. На тях ли разчитате?

-Разчитам на всички, на които им е дошло до гуша от лъжата. На всички, които не искат нагласени търгове. На всички майки, които не искат да бутат количките си между колите. На всички, които ходят с дълги панталони, защото не искат да бъдат ухапани от кърлеж... Вижте, това са много прости неща, но са важни. Разчитам и на всички, които искат във Варна да влязат стотици хиляди от еврофондовете. Ако искате и всички, които искат пак да ни наричат Морска столица на България... Защото май и тази корона сме изтървали да се търкаля по дупките на варненските улици.