Чавдар Трифонов: План 2026 ще промени Тополи

Мисия Варна

19-06-2013, 13:10

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Кметството има реален шанс да промени облика си, сподели кандидатът за кмет

Варна има шанс за бъдещето, само ако се промени коренно начинът на управление. План 2026 е съвсем реален и определянето на приоритети ще ни улесни в осигуряване на необходимия бюджет, така и Тополи има реален шанс да промени облика си, сподели Чавдар Трифонов в местния пенсионерски клуб "Зора".

Хората се бяха събрали много преди началото на срещата с кандидата за кмет и го посрещнаха с фолклорни песни на състава "Тополска китка" - отличен с десетки престижни награди. Председателят на клуба Гергина Вълчева и много пенсионери изразиха недоволството си от баракизацията на селото. От много години детската градина, здравната служба и дори кметството се помещават в бараки. Младите хора няма къде да се събират, няма и нито едно прилично обществено заведение.

Трифонов разясни, че в последните 14 години са направени необясними и престъпни към интересите на хората разпродажби на общинско имущество. Вместо да се решават проблемите, са трупани нови. Допуснати са много недомислици в Общия устройствен план за Тополи, дори не е проведено задължителното обществено обсъждане. Екарисажът трови въздуха и местните управници се оправдават, че това е проблем на държавата. Според Трифонов кметът може да намери решение, а не да се крие зад удобни оправдания.

Той е запознат и с разминаването в цените на транспортните карти за пенсионери, които за тополчани са 2,5 пъти по-скъпи от тези във Варна. Недовършената канализация и парковата реконструкция на гробището са също сред приоритетите на Трифонов за Тополи.

В отговор на големия интерес на местните хора през следващата седмица кандидатът за кмет ще проведе нова среща- в читалището на Тополи.