Букмейкър оцени шансовете на кандидатите за кмет

Мисия Варна

20-06-2013, 15:21

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Иван Портних е най-вероятният следващ кмет на Варна

Иван Портних е най-вероятният следващ кмет на Варна. Като много вероятен бъдещ градоначалник се смята и Христо Бозов. Това става ясно от коефициентите, които Евробет предлага в програма "Политика" на играта "Залози върху случайни събития", съобщи Дарик Варна.

Шансовете на Портних са оценени от букмейкъра с коефициент 1,5. Вероятността Христо Бозов да седне в кметския стол е с коефициент 1,8. С трети и четвърти коефициент са Чавдар Трифонов и Веселин Марешки, съответно 2,9 и 3,0. Залози се приемат и за останалите петима кандидати за кмет - Михаил Куликов (3,5), Веселин Василев (6,0), Младен Станев (7,0), Радостин Йовчев (7,0) и Александър Морфов (8,0).

Според букмейкъра, победителят на първи тур най-вероятно ще регистрира резултат между 40 и 45 %, като тази възможност е оценена с коефициент 2,0. Най-малка е вероятността някой от кандидатите да събере 60 % и повече, според обявения коефициент, който е 10,0.

За между 6 и 8 % разлика между първите двама на първи тур коефициентът е 1,8. Най-висок е коефициентът (10,0) за възможността разликата да е под 1 %, или победителят да дръпне на втория с повече от 15 на сто.

Ако има балотаж, най-големи шансове букмейкърът дава на двойката Иван Портних и Христо Бозов - коефициент 1,8, следвани от Портних - Трифонов (2,5), Портних - Марешки (3,0) и Бозов -Трифонов (3,5). Всеки лев, заложен на това да няма втори тур, ще ви донесе 3 лева печалба.

Залози се приемат и за избирателната активност на първи тур. Според обявените коефициенти, най-вероятно до урните ще отидат между 45 и 50 на сто (коефициент 1,4). Другите възможности са оценени на 1,9 ( за над 50 % активност) и 2,5 ( за под 45 на сто гласували).

Залози се приемат до 23 часа на 29 юни. Максималната печалба за едно предвиждане е в размер на 1 милион лева. Печалбите се изплащат на база официалните резултати, оповестени от ЦИК в законоустановения срок, независимо от последващо оспорване, водещо до касиране на изборите или промяна в изборния резултат, се посочва в регламента на играта.

От компанията предлагат и още няколко възможности да се спечели от познаване на политическия живот в страната. Така например може да се залага за това дали ще има предсрочни парламентарни избори и кой ще ги спечели, колко ще продължи мандатът на сегашното правителство, кой ще е председател на БСП към 15 юли тази година и какво ще се случи със забраната за пушене на закрити обществени места.