#ДАНСwithme 7: Пак хорá, този път и фокуси

Мисия Варна

20-06-2013, 19:10

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

#ДАНСwithme 6

Протестът, ден 6-и: Хорá и мотори

След като по традиция протестиращите блокираха кръстовището пред общината, се отправиха към Катедралата

И днешното шествие във Варна протича с около 200 души. Тук отново са музикантите с гайдата и тъпана, които огласяват демонстрацията. Атракцията засега е момченце на около 3 годинки, което скандира на мегафон "Оставка". След като по традиция протестиращите блокираха кръстовището пред общината, те се отправиха към Катедралата по бул. "Мария Луиза". "Оставка", "Долу ДПС", и "Избори" скандират и тази вечер протестиращите. Новост сред издигнатите от недоволстващите по улиците е плакат с надпис "Психично Волен".

19:15 На Катедралата шествието бе посрещнато от илюзиониста Веселин Долмов - Арсен, който направи няколко номера на публиката. Каза, че му се повръща от правителството и извади разноцветни гирлянди от устата си, после запали портмоне като символ на това, което управляващите правят с парите ни, а от пъстроцветни кърпички извади препарат за почистване. "Малко да ги почистим, защото са мръсни", извика той визирайки политиците.

След края на фокусите, Арсен коментира пред медиите, че се е включил в протеста като приятел на дакелите, за да направи демонстрацията по-интересна за хората. "Когато ние правим илюзии хората ни се радват, когато ги правят политиците ги освиркват", каза 25-годишният фокусник. Арсен обеща в неделя, когато се очаква във Варна да се състои грандиозен протест да направи номер, в който маха главата си. Шествието тръгна нагоре по бул. "Владислав Варненчик", където затвори кръстовището на пощата, а част от недоволните отново играят хора като вчера.

След народните танци насред кръстовището на "Съборни" шествието продължи да се движи по "Владислав" със скандирания "Избори", "Червени боклуци" и "Всички са боклуци".

19:40 Скандиращите завиха от "Владислав" по "Бенковска" и в момента се движат по бул. "Сливница" като са блокирали пътя на автомобилите. Когато приближиха до приемната на ГЕРБ на ул. "Бенковски", протестиращите само изгледаха табелата на партията, но никой не понечи да скандира. 

Сред протестиращите днес има и анкетьори,  които правят частно проучване, поръчано от някой си Веселин Гочев от Добрич. Жените, които твърдят, че са от добруджанския град питат хората колко време ще продължават протестите, както и ако има избори днес, за коя партия биха гласували протестиращите. Шествието тръгна по ул. "Пирин".

19:50 Скандиращото множество блокира и кръстовището до "Пикадили - Център".

20:00 Въпреки вчерашните закани, повече никога да не обръщат внимание на Волен Сидеров, протестиращите и днес стигнаха до офиса на "Атака". Пред него те изпяха химна и потеглиха отново с викове "Предател".

20:20 След като бяха пред централата на "Атака", протестиращите повикаха "Червени боклуци" и пред централата на БСП, след което се върнаха обратно до общината. Този път скандиранията пред Областното ръководство на ДПС бяха спестени. Когато стигнаха до общината, където и протестът официално приключи, част от малкото останали недоволстващи все пак се заканиха да отидат до централата на ДПС. И тази вечер част от протестиращите разчистваха множеството закачени по металните заграждения предизборни плакати на Веселин Марешки.