Подобряват конната база с европари

Мисия Варна

23-06-2013, 13:32

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

В събота кандидатът за кмет на Варна Чавдар Трифонов посети общинската конна база в кв. "Виница"

В събота кандидатът за кмет на Варна Чавдар Трифонов посети общинската конна база в кв. "Виница", където в непринудена атмосфера разговаря с треньори, любители и родители на деца, възторжени почитатели на конете и конния спорт.

Стана ясно, че на първо място трябва да бъдат изяснени статутът на конната база и нейните граници. В разговора се стигна до заключението, че състоянието на спортните съоръжения и сградният фонд е такова, че е необходима цялостна рехабилитация и реконструкция.

Клубовете излязоха с предложение да бъде разработен проект, с който Варна да кандидатства по европейски програми по примера на други общини. От своя страна, председателите на клубове поеха ангажимент да консултират и подпомагат Чавдар Трифонов при решаване на най-наболелите проблеми и привличането на млади хора, които да тренират този изискан спорт.

С опита си на мениджър и човек, ангажиран с обществени каузи, кандидат-кметът разясни основните акценти в своята програма за спорта на Варна. Веднага след това Чавдар Трифонов се срещна с жители на "Галата" в мобилната си приемна, в центъра на квартала. Те настояха спешно да бъде рехабилитиран пътят между квартала и Варна, защото е осеян с много дупки и тъй като е тесен представлява голям риск за шофьорите. Старата водоснабдителна мрежа често оставя големи части от квартала без вода. Трифонов увери гражданите, че при добра работа на общината могат да влязат достатъчно средства, за да се подобрят условията за живот в "Галата". Вечерта рокерите на Варна пиха по бира с кандидат-кмета и го приеха за член на техния клуб. А той ги покани на концерта на Б.Т.Р., който ще се състои тази вечер, на входа на Морската градина.