Холандец започна с Черно море

Спорт

24-06-2013, 13:12

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

ВИДЕО: Днес сутринта проведе първа тренировка с "моряците"

Холандският футболист с марокански корени Мохамед Айнане пристигна на проби в отбора на Черно море, научи Varnautre.bg. 23-годишният футболист взе участие в първата тренировка на "моряците" днес сутринта в Банско, като в днешната двустранна игра Мохамед се пусна като ляв бек.

Айнане пристигна преди часове в лагера на варненци, като преди това изкара пробен период в Берое, но не бе одобрен и бе отпратен от треньора на заралии Петър Хубчев. Той ще вземе участие в първата контрола с Черноморец Бургас утре.

Айнане е роден на 9 май 1990 година в Алкмаар. Висок е 179 сантиметра и тежи 71 килограма.

До момента неговата кариера преминава изцяло в холандската Еерсте дивизи – второто ниво на футбола в страната на "лалетата". Айнане е играл за отборите на Волендам и Айндховен.

Футболната му кариера започва през сезон 2009/2010 година във Волендам, където записва 15 мача и отбелязва един гол за отбора в Еерсте дивизие. Година по-късно изиграва 11 мача и вкарва едно попадение в тях за отбора, а през сезон 2011/2012 година записва само един мач. През същия сезон преминава във ФК Айндховен. За този отбор записва 4 мача през сезон 2011/2012 година. За последно е играл във ФАР Рабат (Мароко), като отборът завършва на второ място в първа дивизия на Мароко.