Чавдар Трифонов: Не съм свикнал да получавам нищо наготово

Мисия Варна

24-06-2013, 15:15

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Кандидатът за кмет отчита като положителни качества младостта си и успешният опит в управлението на хора

- Във финалната фаза на кампанията сме г-н Трифонов, какво ви прави впечатление?

- Аз нямам богат опит от кампании, защото не съм политик, но винаги съм си мислил, че е нормално опонентите да застанат лице в лице и да дебатират идеите си за управление на Варна. Старите политически играчи от БСП и ГЕРБ се крият от директен разговор и явно предпочитат да няма гражданска активност и докато варненци са на плаж, те да пратят твърдия си електорат към урните. Това е схемата им за 30 юни. Разбира се, така не е честно да се получи, но другото обяснение е че бягат от отговори за досегашното си управление на града. Ще бъде жалко да проспим възможността за промяна и после да се чудим какво е станало.

- Варна вече произведе новина, като цялата десница застана зад Вас и ви подкрепи - нещо, което в национален мащаб още не се е случило. Това не е ли голямо предизвикателство за Вас?

- Разбира се. Това е много ангажиращо, защото всички тези партии загърбиха тяснопартийните си интереси и дадоха подкрепата си чистосърдечно. Аз съм безпартиен. Издигна ме инициативен комитет от уважавани варненци. Всички демократични партии ми дадоха доверие в аванс, защото провалът на ГЕРБ и БСП e очевиден и те търсят развитие на града ни в друга посока. Протестите в цялата страна от последните дни показва, че стъпката им е била оправдана, защото властта се смени, но олигархията не. Надявам се с помощта на гражданите да оправдая доверието им.

- Вие още не сте управлявал, но сигурно сте чул обвинения по свой адрес?

- Да, удивително е. "Научих" за себе си неща, които ако не се бях кандидатирал сигурно никога нямаше да знам. В началото се ядосвах и методично отговарях, а сега вече гледам с чувство за хумор, защото разбрах, че това било според професионалистите "нормална част от играта". Не смятам че е нормално, но какво да се прави, ще свикна.

- Едното обвинение е, че сте млад?

- Не чак толкова. На 38 години съм, а работя още от последните години на гимназията. Не съм свикнал да получавам нищо наготово. Със сигурност имам по дълъг трудов стаж от Сергей Станишев. Имам опит в управлението на хора, процеси и бюджети и то успешен опит. В края на краищата, кога да се захване човек с такава амбициозна задача да оправи града си ако не когато е млад.

- Помогнахте на деца болни от диабет, редовно помагате на социална кухня, помогнахте да заминат децата от Варна за САЩ да получат наградата си от НАСА, ще промените ли дарителското си поведение след изборите?

- Не обичам да говоря за такива неща. Кой каквото може, да го прави без да говори. Срамно е, че държавата ни е в това положение, че градът ни е съсипан. Това дайте да оправим, а другото ще се нареди. От всички ни зависи.