Чавдар Трифонов: В неделя Варна избира между промяната или сегашния застой

Мисия Варна

25-06-2013, 12:39

Автор:

Предизборен щаб

Всичко от Автора

Кандидатът за кмет на Варна Чавдар Трифонов е издигнат от инициативен комитет. Той е на 38 години и се занимава с агробизнес. Роден е във Варна, женен с дъщеря. Завършил Математическата гимназия, а висше образование получил в Икономическия университет.

 Влязохте в решителна последна седмица от кампанията и негативните ходове отново са пред очите на публиката. Как ще реагирате на публикациите за вас? 

Мръсната кампания срещу мен е плод на страх да не бъде разбит модела във Варна, където и БСП и ГЕРБ чудесно си партнираха с Кирил Йорданов. Свободните хора го усещат и ми звънят, за да ми казват, че тази мръсотия била част от политиката и за целта се плащало на определени хора. Ако ще правя политика с клевети е по- добре въобще да не я правя. Този манталитет ми е чужд. На варненци ни омръзна , злобата, слуховете и очернянето. Градът е в лошо състояние. Време е заедно да променим посоката на управление към по- добро. Призовавам опонентите ми към спокойствие.

  1. Какво ви питат хората при многобройните ви срещи, все пак сте единственото ново лице на тези избори? 

Със сигурност никой не се интересува от клеветническата кампания. Хората се вълнуват от разбитите улици, от липсата на канализация и места в детските градини. Абсолятно конкретни неща, които са техния живот. Варненци искат да зноят как се харчат парите им и за какво, което показва, че слава Богу повече няма да тарпят някой зад гърба им да „Раздава порциите” както казва Доган.

 Имате ли решения?

 В програмата си съм опитал да дам част от тях, а в разговорите и срещите давам и конкретни предложения, които експертите ми са подготвили. Вижте, Варна е състоятелен град и дори наполовина да се затегне кранчето на корупцията всички ще го усетят, а аз мисля да го завъртя до край. Искам за мен да съдят по делата ми, защото на приказки преди избори и аз съм се наслушал много. Все пак до преди месец- два и аз бях просто избирател.

 Защо опонентите ви от ГЕРБ и БСП бягат от дебат?

 Може би е по- коректно те да отговорят на този въпрос. Аз имам да им задавам други въпроси, защото отговорът на този за мен е страх. Искам да ми кажат дали подкрепят референдум за Морската градина. Защо мълчат? Страх ги е от гласа на варненци ли? Референдумът е толкова демократична форма на вземане на решение, а те мълчат. Може би не искат да чуят истината.

 Какви са прогнозите ви за 30 юни ?

 Прогнози не правя. В неделя трябва да решим искаме ли промяна или оставаме в сегашното положение. В щаба често се шегуваме, че има толкова много работа за вършене, че трябва да я подхванем от четирите края на града, но преди това с номер 4 да „изчистим” властта за хората.