320 000 бюлетини пристигнаха за вота в неделя

Мисия Варна

25-06-2013, 14:51

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Диана Стоева

Всичко от Автора

Предстои да бъдат разпределени между районните администрации за окомплектоване и в събота да се предадат на секционните комисии

320 000 бюлетини и протоколите за предстоящите в неделя частични местни избори за кмет бяха транспортирани до Варна преди около час. Изборните книжа пристигнаха от печатницата на БНБ в столицата. Както е по закон, в кашоните има предвидени допълнителни бюлетини. Горницата е изчислена на 10 процента над броя на гласоподавателите в морската столица, колкото по списък имат право на вот. Това обясни председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК), Велин Жеков.

Бюлетините се охраняват от полицията, предстои да бъдат разпределени между районните администрации за окомплектоване и в събота да се предадат на секционните комисии, добави говорителят на ОИК.

Бюлетината за вота в неделя е дълга около 30 сантиметра. Избирателите трябва да задраскат с хикс номера на желания от тях кандидат за кмет. Хиксът трябва да се изпише със син химикал, като не се излиза извън квадратчето. Началото на изборния ден ще бъде обявено в 7 часа. Към момента избирателните секции са около 390, но предстои закриване на някои, в които няма достатъчен брой гласоподаватели, като например тези в Очна болница и Майчин дом. Всички стандартни секции ще работят с пълния брой членове на комисии. В момента усилено вървят и обученията на членовете на комисии, увери Кристиян Богоев.