МГ-то на спешно събрание заради приема на осмокласници

Животът

27-06-2013, 09:35

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Ръководствата на МГ "Петър Берон" и ОУ "Захари Стоянов" се занимават с "атаки" и "отбрани" като два враждуващи военни лагера

Родителският инициативен комитет към Математическа гимназия "Петър Берон" организира срещата на родителската общност  днес - 27 юни, от 18 часа в двора на училището. "Тя е инициирана по повод продължаващата агресивна кампания  от страна на директора на Основно училище "Захари Стоянов", г-жа Колева, срещу установения ред за ползване на училищната сграда", обясняват организаторите.

От днес започва записването на бъдещите осмокласници, но предстоящата 2013/2014 година е поставена под въпрос, заради нежеланието на г-жа Колева да подпише споразумителния протокол между двете училища, въпреки приетите решения на Общински съвет от 16 и 17.05.2012 г. и отхвърлената й жалба от Административния съд - Варна по дело 2247/2012 г, твърдят родителите. 

Според тях за поредна година интересите на над 2000 ученици и техните родители са поставени в залог на амбициите на директорката, а ръководствата на МГ "Петър Берон" и ОУ "Захари Стоянов" се занимават с "атаки" и "отбрани" като два враждуващи военни лагера, вместо да си "гледат" административната работа, която никак не е малка и преди всичко най-важното - децата ни.

Враждата между двете училища е за сградата, в която се помещават школата.