Варна с поне още един дом за възрастни

Мисия Варна

27-06-2013, 13:02

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Според кандидата за кмет Михаил Куликов, някой от продаващите се в момента на безценица хотели може да се превърне в чудесен дом за хора в третата възраст

Във Варна трябва да има поне още един дом за възрастни хора с хоспис, а това може да се реализира до една година. С това се ангажира кандидатът за кмет на Варна Михаил Куликов, който днес се срещна с възрастни хора, настанени в Дом "Гергана". Според него, общината трябва да се възползва, докато моментът е подходящ, и да купи някой от хотелите във Варна и курортите, които в момента се разпродават на безценица заради кризата. По думите на Куликов, възрастните хора заслужават да живеят в по-добри от сегашните условия, а един такъв вариант би бил доста удачен и би струвал по-малко от вдигането на нова сграда от нулата.

По време на срещата, кандидатът за кмет изслуша проблемите на варненци в третата възраст и обеща още, всички пенсионери в морската столица да могат да ползват безплатни карти за градския транспорт за всички линии. Куликов коментира още, че трябва да се изградят рампи и асансьори в подлезите, намиращи се в близост до Дома, за да могат възрастните хора по-лесно да преминават по иначе опасния и натоварен булевард, водещ към "Златни пясъци".

Независимият кандидат се ангажира също да съдейства за решаването на проблема с второстепенните разпоредители и извършването на ремонти в институцията чрез външни фирми. Според него, преструктурираното общинско предприятие известно доскоро като "Жилфонд" може да поеме тези функции. В отговор на ръководството на Дома, че заплатите на персонала са много ниски и не надхвърлят 400 лева, както и по отношение на нуждата от още един микробус, кандидатът за кмет обеща също да съдейства.

Михаил Куликов добави също, че трябва да се обърне и повече внимание на пенсионерските клубове в града. Да се разкрият нови там, където има нужда, както и да се ремонтират с общински пари вече съществуващите.