Борисов във Варна: Лъжци! Къде са им обещанията?

Новините

28-06-2013, 14:33

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов: Купуваха гласове, сега са приготвили цели урни

Според лидера на ГЕРБ, в момента държавата и без друго не работи и нови парламентарни избори няма да влошат обстановката

"Лъжци!", възкликна бившият премиер Бойко Борисов, попитан днес във Варна по повод обвиненията, че е оставил след себе си опоскан бюджет. "Вече два месеца са на власт и никакви наши нарушения не изкараха. Нито един от министрите им не извади скелети от гардероба. Обещаваха 250 000 работни места, 500 лв. минимална работна заплата и 1000 лв. пенсия, а за два месеца не свършиха нищо. Промениха само Закона за ДАНС, за да уредят Пеевски и Закона за МВР, за да сложат зам.-министър, уреждащ една групировка. Вместо да спрат проекта за АЕЦ "Белене", след като похарчихме 14 млн. за референдум, те накараха децата да сложат в раниците не само читанки, но и учебници по роден език, да не говорим, че махнаха Ботев и Димитър Димов, и изкараха Левски престъпник", коментира той.

Според лидера на ГЕРБ, в момента държавата и без друго не работи и нови парламентарни избори няма да влошат обстановката. Той за първи път коментира и как точно беше предизвикана оставката на неговото правителство: "На 20 % от населението, само на 20 %, сметките бяха надути с 300 %. Комбинацията е направена перфектно. Ако Цветан Цветанов беше слушал наистина, той щеше да чуе за нея, но както се казва обущарят ходи със скъсани обувки", коментира още Борисов.

От дистанцията на времето, експремиерът виждал много грешки, направени от правителството му. Но от 4-годишния си опит в Брюксел, той предупреди: "Когато получиш писмо, че от ЕС са раздразнени, значи, че са бесни. Ако напишат, че има несъответствия - спират всичко", каза той и уточни, че има предвид не само гафа, след който се наложи министър Папазов да се извинява на комисар Хан, но и вината на Орешарски за спирането на еврофондовете за България в края на мандата на тройната коалиция заради далаверата "батко и братко".

На въпрос ще се случи ли национално обединение вдясно с участие на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви, че партията му е направила поне 10 неща, с които отговаря на критериите за дясна политическа сила: забраната за тютюнопушене, спирането на АЕЦ "Белене" и минимален бюджетен дифицит, изброи той. Във Варна десните вече се обединяват зад кандидатурата на Иван Портних, но той продължава да е единствен заедно с конкурента от "Атака", партиен кандидат в града. "Останалите въртят разни номерца и се крият зад независими кандидати", коментира той. На финала експремиерът обяви, че вече съди всички медии, които го обвиняват в небивалици и след това ще вземе "чувалите с пари", ще ги метне на гръб и - "до първия детски дом!".

Още от визитата на Борисов във Варна