Пуснаха 3D панорамни карти на морските ни курорти

Туризъм

29-06-2013, 08:36

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

За сезон 2013 се издават за пръв път 3D панорамна карта на курортите Албена и Равда

Атрактивни 3D панорамни карти на български черноморски курорти се появиха на пазара. Картите са дело на Картографско студио ДавГЕО, което е специализирано в областта на тримерната картография и има изработени реални 3D модели на редица туристически комплекси по морето и природни паркове в българските планини, съобщи infotourism.net. За сезон 2013 се издават за пръв път 3D панорамна карта на курортите Албена и Равда. Картите на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас, които студиото издава от години са актуализирани и с подобрена визия и печат.

Новите панорамни карти излизат преди активния туристически сезон. Те ще бъдат полезни както на туристите, почиващи по българското Черноморие, така и на фирмите от бранша за предстоящите туристически борси и договаряния. Изработени са на базата на реален пространствен модел на курортите, като е използвана актуална географска информационна система (ГИС),GPS данни и отделни тримерни модели на сгради, съоръжения и забележителности.

От април 2013 г. Картографско студио ДавГЕО получи сертификат ISO 9001:2008 за съответствие с изискванията на системата в областта на изработваните картографски и геоинформационни продукти и печатни издания.Именно с панорамната карта на курорта Слънчев бряг, студиото спечели престижното първо място през 2011 г. на Международнато картографско изложение в Париж, за което Инфотуризъм.нет вече писа.