Екзит пол: Бозов взе 32% от гласовете, Портних - 26%

Мисия Варна

30-06-2013, 21:38

Снимка:

© Varnautre.bg/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На трето място е Чавдар Трифонов с 19.5 на сто

Христо Бозов получава най-много гласове на днешните кметски избори във Варна. Според първите прогнозни резултати за Бозов са гласували около 32 на сто от гласувалите, съобщава БГНЕС.

Независимият кандидат Христо Бозов бе подкрепен от БСП. След него, с малко над 26 на сто се нарежда кандидатът на ГЕРБ Иван Портних. На трето място е Чавдар Трифонов с 19.5 на сто. На четвърто място се нарежда Веселин Марешки с около 12 процента. Днес бе регистрирана и рекордна ниска избирателна активност около 24.5 на сто.

Най-висока е избирателната активност в местния затвор - близо 90 на сто.

Кандидатите за кмет на морската столица бяха: Иван Портних (ГЕРБ), Христо Бозов (БСП и "България на гражданите"), Веселин Марешки ("Либерален алианс"), Александър Йовчев ("Атака), Младен Станев (ЗНС), Радостин Морфов (БСДП) и независимите Чавдар Трифонов, Михаил Куликов и Веселин Василев.

Над 290 000 варненци бяха с право на глас в изборите за кмет на морската столица.

БГНЕС припомня, че предсрочните избори за кмет се наложиха, след като Кирил Йорданов от ГЕРБ подаде оставка на 6 март след масови протести. На 6 март бе обявен и Ден на национален траур в памет на запалилия се пред община Варна Пламен Горанов. Той се бореше срещу управлението на кмета на Варна Кирил Йорданов и срещу групировките в града.