С новия Черно море "А" група пак ще трепери от Гонзо

Спорт

02-07-2013, 14:49

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Във Варна тихомълком сглобяват тим, който да не повтори срама от миналия сезон

Черно море да забрави скоропостижно случилото се през изминалия сезон. За това работят с всички сили във Варна през лятото. Защото една победа срещу Ботев (Враца) няма как да е достатъчна за да запази честта на "моряците". Които бяха на прага на изпадане навръх 100-годишнината. Срам, който скоро няма да бъде забравен. Но поне може да бъде замазан. Със задължително класиране в първата седмица на идния шампионат.

За това работят и собствениците на варненци, които бяха оставили клуба да вегетира през последните години. Това лято промяната е очевидна. И се дължи най-вече на името Георги Иванов. Гонзо може да не е "моряк" в кръвта, но работи за честта си. И по този начин помага на Черно море. Защото Гонзо не обича да му се подиграват. Той е роден победител и се опитва да предаде това на целия клуб. В Черно море отново има амбиции, настроение, главата е вдигната високо. Гледайки към челните места. Най-хубавото е, че никой не брои варненци за конкуренция. А от тази роля ударите са най-изненадващи.

Още през миналия сезон, Гонзо заяви, че половината играчи на Черно море не стават. И беше прав. Затова сега иска да подмени изцяло гена на тима си. След старта на лятната подготовка бяха представени новите попълнения - Кирил Котев, Стефан Станчев, Дани Младенов, Тодор Паланков и Иван Коконов. Все играчи, състезавали се на високо ниво. Минали през ЦСКА и Левски. Школувани от треньори като Димитър Димитров. Играчи, с които няма как да те е страх от Монтана и Миньор. След като със замах изгради гръбнак на отбора, Гонзо забави темпото преди да сложи черешката на тортата.

В клуба продължават да тръпнат в очакване на мистериозния нападател, който пристига от края на миналия сезон. В момента в отбора изпитват остра нужда от таран, който умее да играе добре с гръб към вратата и да бележи голове, разиграващ полузащитник и ляв краен бранител. След като от Тича си тръгна Миро Манолов, а Брус Инканго не пожела да се обвърже с Морето, на практика Гонзо разполага само с двама нападатели - Георги Божилов и юношата Атанас Илиев. Именно за това младият специалист желаеше в редиците си футболист като Мартин Камбуров, но след като той отказа предложените му условия, наставникът на Черно море се насочи към играч от чужбина. Според кулоарна информация "таранът на Гонзо" ще е с добра визитка и най-вероятно с френски корени.

Халф също все още няма. Едно от спряганите имена за ново попълнение бе това на Дани Георгиев, за който интерес от страна на треньора на "моряците" има от доста време. Проблема с Дани е, че той все още не може да разтрогне договора си с Локо Пд, въпреки че разполага с всички аргументи да го направи. Футболистът не е получавал няколко заплати и при добро стечение на обстоятелствата може да приключи взаимоотношенията си скоро, въпреки че среща здрава съпротива от страна на спортния директор и почетен президент на пловдивчани Христо Бонев. Ако все пак Георгиев успее да е раздели със „смърфовете” и подпише с Черно море, той ще стане третият футболист на варненския клуб, след Тодор Паланков и Детелин Димитров, който се завръща на Тича, след като си е тръгнал при управлението на сегашните собственици на Морето. Както е известно, много трудно футболист напуснал Черно море бива приет отново в 100-годишния клуб.

За сметка на това към лагера в Банско се присъединиха няколко футболисти, които играят на поста ляв краен бранител, и които в последствие бяха отпратени от треньорът на Черно море. В момента при варненци продължава да кара пробен период френският ляв бек Люк Матютю, който изчаква развитието с привличането на Михаил Венков, и ако то стане факт чернокожия футболист също ще си тръгне. Ако нещата с Венков се разсъхнат обаче, на Матютю ще бъде предложен договор.

Освен привлечените играчи, Гонзо направи още два трансферни удара. Като успя да задържи Георги Илиев и Росен Колев. И не просто да ги задържи, а да им върне усмивките. И да ги накара да се борят за каузата Черно море. А с Колев и Илиев в състава си, Черно море не трябва да го е страх от никой. Точно това е целта на новия Черно море на Гонзо. Безстрашен, мотивиран и горд да се върне в челото. Където е мястото на един 100-годишен клуб. Така "А" група ще си припомни как трепереше от футболиста Георги Иванов. Сега ще трепери от Черно море на треньора Гонзо. Клуб с традиции, но и с ново лице.