Пламен Манушев: БСП избраха Бозов, за да им вади кестените от огъня, а някой да управлява отгоре

Мисия Варна

03-07-2013, 14:48

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

"Твоят ден"

Всичко от Автора

Нека изберем кмет, който да се бори за европейските проекти и да привлече средства за преобразяването на Варна, зове депутатът от ГЕРБ

Ако Варна избере Иван Портних за кмет, избира европейското развитие. Всеки, който подценява европейските фондове, не е прав, обяви депутатът от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев.

Като зам.областен управител видях как Портних работеше в Общинския съвет. Бях свидетел и на неговите действията по отпушването на затлачените европейски проекти в общината. Безспорни и много сериозни са заслуги му за проекта за интегриран градски транспорт, за закупуването на новите автобуси, за ремонта на булевард "Владислав", за деактуването на имоти на Министерство на отбраната, за да има нов път към плажа в "Галата" със зона за отдих и за разширяване на местния гробищен парк и т.н. С него работихме заедно за възраждането на Варна, каза още вицеадмирал Манушев.

 

Бившият командващ на флота не крие, че познава и другия кандидат за кмет на Варна - Христо Бозов. "Нямам нищо против него като личност, но се притеснявам от влиянието, което БСП и ДПС ще установят върху управлението на Варна чрез него", коментира Манушев.
"И БСП, и ДПС показаха, че, когато подкрепят някого, поставят своите изисквания и управлението е тяхно. Затова съм сигурен, че при установяването им във властта чрез кандидата Бозов, във Варна ще последват реваншизъм и политически чистки. Коректно е варненци да знаят, че бъдещите действия на такава кметска управа в града ще налага действията, зададени именно от тези две  партийните централи", смята вицеадмиралът.
"Опасявам се, че ще няма да бъдат довършени и започнатите вече проекти, за които се борихме. Като зам.областен управител не веднъж съм се сблъсквал с общинската администрация и знам колко усилия положихме с Иван Портних, за да тръгнат напред проектите", заяви още депутатът.
Твърденията, че маската на независим вече е паднала от лицето на кандидат-кмета Христо Бозов, депутатът Манушев коментира така: "В БСП не можаха да си изберат подходящ кандидат за кмет. И се спряха на Бозов, за да им вади кестените от огъня, а някой да управлява отгоре”.
За него няма съмнения, че ДПС подкрепя партньора си БСП във Варна в лицето на доц. Бозов. Манушев припомни, че апетитите на Движението към властта в морската столица са публично известни. "Чух, че искат и във Варна да има областен управител от ДПС. Надявам се да има малко разум. И да се вразумят. Защото най-важно от всичко е да работим здраво за развитието на града", каза още депутатът от ГЕРБ.

 

Той не скри изнедадата си от ниската избирателна активност, която беляза изборите за кмет на Варна в неделя. Манушев обаче е категоричен, че на 7-и юли варненци, които поставиха началото на протестите в страната, ще отидат до урните, за да има Варна кмет, който се ползва с доверие и подкрепа. "Не вярвам толкова много хора да са се отрекли от всичко, което се случи, и да са се отказали от волята си за гражданско представителство във властта. Много е важно кой ще бъде кметът на Варна, защото от него зависи развитието на града и подобряването на качеството на живота. Надявам се много повече хора да излязат да гласуват на 7 юли. Трябва да изберем едно легитимно ръководство, защото това има значение. Нека изберем кмет, който да се бори за европейските проекти. Две години не са малко време. Варна може да спечели огромни финансови средства и да се превърне в по-добро място за живеене", добави бившият зам.областен управител Пламен Манушев.