Каракачанов: Варна трябва да спре похода на ДПС към властта

Мисия Варна

05-07-2013, 14:07

Снимка:

© БГНЕС/ Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Заплахата от преяждане с власт на етническата партия и протежето й Делян Пеевски, протегнали ръка към Варна е съвсем реална и инструментът им за това се казва Христо Бозов.

Варна трябва да гласува в неделя. Негласуването е равносилно на мълчаливо съгласие с досегашния модел на управление на града, с олигархичните кръгове, от които е зависим той вече 14 години. За първи път от десетилетия Варна има уникалния шанс да избере десен кмет. За първи път от десетилетия Варна въобще има избор. Убеден съм, че шамарът, който безпринципната коалиция зад уж независимия кандидат на БСП и ДПС може да получи тази неделя във Варна, ще разбие завинаги зависимостта на града от корпоративни интереси, умело маскирани като политически.

Затова варненци са длъжни да направят своя демократичен избор. Аз вярвам в патриотизма на жителите на морската столица, които няма да допуснат ДПС да овладее всички властови лостове в града. Заплахата това да стане чрез областен управител от ДПС и кмет, подкрепен и контролиран от ДПС, е много голяма. Заплахата от преяждане с власт на етническата партия и протежето й Делян Пеевски, протегнали ръка към Варна, е съвсем реална и инструментът им за това се казва Христо Бозов.

ВМРО е активен участник в протестите срещу назначаването на областни управители от ДПС в Благоевград, Пловдив и Пазарджик. Не можем да се примирим с факта, че и Варна може да попадне в капана на "кръговете от фирми" на Ахмед Доган. Варна трябва да спре това и да гласува активно в неделя. Варненци трябва да спрат похода на ДПС, което концентрира все повече власт около себе си.