Британски специалисти оценяват варненски студенти

Животът

05-07-2013, 14:39

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

След като преминат през спецкомисия, студентите ще получат британска диплома

Шестима учени в областта на туризма и икономиката от три британски университета пристигат за организираната във Висше училище Международен колеж, Варна специална изпитна комисия за студенти, които следват в британските бакалавърски и магистърски програми в морската столица. След като преминат успешно през специалната изпитна комисия, студентите ще завършат с британски дипломи, без да са учили в Обединеното кралство.

В понеделник във Висше училище Международен колеж (ВУМК) във Варна ще се проведе процедура по двойно оценяване на варненски студенти, следвали в бакалавърските програмите на британския Cardiff Metropolitan University, UK (Университета Кардиф Метрополитан) в България. Специалната изпитна комисия се състои от общо 6  души, от които 4 преподаватели от Кардифския университет и двама независими оценители от други две британски висши училища – Университетите Плимут и Улстър. Журиото ще оценява дипломните работи и изпитите на студентите, завършващи британско висше образование в България.

Университетът от Обединеното кралство е дългогодишен партньор на ВУМК в предлагането на двойни дипломи (българска и британска) на завършващите студенти в техните партньорски програми.

Делегацията от чужди специалисти ще има и срещи и със студенти и ученици, които искат да научат повече за съвместното обучение между българското и британското висши училище. Български студенти и преподаватели ще могат да разберат още, как протича учебния процес във Великбритания и как се контролират студентите.