Павел Димитров заведе дело срещу Иван Портних

Мисия Варна

05-07-2013, 16:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Информацията за заведеното дело бе оповестена със съобщение, разпратено до медиите

Бившият шеф на ГЕРБ във Варна Павел Димитров е завел дело срещу наследника си на поста Иван Портних. Той внесъл тъжба в Районен съд–Варна за завеждане на наказателно дело за клевета срещу Иван Портних. Повод за това станали думите на Портних в интервю във в. "Труд". На въпрос за нападките на Димитров към Портних, кандидатът за кмет на ГЕРБ отговаря: "той няма избор, все пак бизнесът му зависи от това кой ще е кмет. От бъдещия градоначалник зависи дали г-н Димитров ще запази местата за продажба на сладолед, пуканки и царевица, които има из града. Очевидно не може да разчита на мен, затова и е намерил цената, която да плати за търговския си комфорт при опонента ми". 

Информацията за заведеното дело бе оповестена със съобщение, разпратено до медиите."Аз съм юрист по образование и от 20 години упражнявам адвокатската си професия. По повод глупавата клевета на Портних, мога да заявя, че неговите юридически съветници са му направили аналог с частното наказателно дело срещу Цветан Цветанов, което съдийката Мирослава Тодорова води срещу него за клевета. В това дело Цветанов разчита на депутатския си имунитет, какъвто към момента има и Портних. Ако обаче Портних стане кмет, имунитетът ще отпадне и нищо няма да го спаси", казва Павел Димитров в писмото, изпратено от имейла на бившата пиарка на ГЕРБ Милена Кръстева, която напусна работа в началото на предизборната кампания.

Според Димитров твърденията на Портних са клевета. "Никога не съм имал каквито и да е търговски обекти, свързани с продажбата на сладолед, пуканки и царевица – нещо, което може много лесно и обективно да бъде установено", завършва екдепутатът от ГЕРБ. 

Бившият областен координатор на ГЕРБ, чието място зае именно Иван Портних е решил да заведе делото ден преди балотажа. От няколко седмици Павел Димитров публично и с изказвания в различни медии напада кандидата за кмет на партията, от чието лидерско място бе отстранен преди около година. След вътрешно-партийни брожения и напрежение Павел Димитров бе сменен именно с Иван Портних. След като дълго запази мълчание срещу провокациите Портних "избухна" в петък и разказа пред "Труд" за участието на Павел Димитров в сканадалната "Синя зона" на Варна, в провалената сделка между "Градски транспорт" ЕАД и "Транстриумф". Той е категоричен, че именно Павел Димитров е бил причината ГЕРБ да подкрепи Кирил Йорданов на изборите през 2011 г.